Reading Challenge 2016

Πιστεύω και ελπίζω οι περισσότεροι αναγνώστες να συμφωνήσουν, ότι το διάβασμα είναι τρόπος ζωής. Διαβάζεις για να ξεφύγεις από την πραγματικότητα, για να σκοτώσεις τους δράκους και τις μάγισσες των παιδικών σου ονείρων, για να δεις τι κρύβεται μέσα στον καθρεύπτη ή, έστω, πίσω από τις λέξεις. Για να δεις τι σου γίνεται εν ολίγοις. Αυτός είναι και ο λόγος που μέχρι τώρα δεν έβαλα ποτέ όρια στο διάβασμα μου. Μπορούσα να περάσω λαμπρές αναγνωστικές περιόδους διαβάζοντας ένα βιβλίο την ημέρα ή άλλες, θεοσκότεινες, στις οποίες δεν γύριζα ούτε σελίδα από περιοδικό. Αυτή την χρονιά όμως, αποφάσισα να συγκεκριμενοποιήσω λίγο περισσότερο τις αναγνωστικές μου επιλογές και για τον λόγο αυτό θα σας μιλήσω για το readathon16.

2016

Το readathon16 είναι μια αναγνωστική πρόκληση που διοργανώνει το πολυαγαπημένο So much reading. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα παιχνίδι ανάγνωσης του οποίου βασικός στόχος είναι η διεύρυνση των αναγνωστικών οριζόντων των συμμετεχόντων. Shit, ούτε και εγώ δεν καταλαβαίνω τι γραφω! Διαλέγεις, τέλος πάντων, έναν αριθμό βιβλίων (13, 26, 52 ή 64) για να διαβάσεις μέσα στο έτος και το συνδυάσεις με κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες κατηγορίες που σου προτείνει το site. Τόσο εύκολο Ιωάννα που πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό! Περισσότερες πληροφορίες για την δοκιμασία και τις κατηγορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Φέτος, ως στραβαδάκι, επέλεξα τα 26 βιβλία, αν και συνολικά ευελπιστώ να ξεπεράσω τον αριθμό των 50 βιβλίων. Οι κατηγορίες είναι πολλές και αρκετά ευέλικτες θεματικά, οπότε μπορούν να ικανοποιήσουν μεγάλο μέρος του αναγνωστικού κοινού. Θα προσπαθήσει να μην ακολουθήσω τον πεπατημένη οδό και να επιλέξω κατηγορίες που δεν είχα τιμήσει μέχρι τώρα, όπως συγγραφείς από όλο τον κόσμο, βιβλία τρόμου και graphic novels. Αν κάποια βιβλιοπαρουσίαση του ιστολογίου ανήκει στην δοκιμασία θα σας το αναφέρω, αλλίως ανα τακτά χρονικά διαστήματα θα κάνω κάποια συγκεντρωτική εγγραφή για να σας ενημερώνω!

Κλείνοντας την ανάρτηση, μαζί με τις ευχές μου για ένα όμορφο και δημιουργικό Σαββατοκύριακο, θα μοιραστώ μαζί σας και την μεγάλη μου χαρά για κάτι πολύ ξεχωριστό. Ένας πολύ καλός μου φίλος μου έκανε την τιμή να μοιραστεί μαζί μου το τελευταίο κείμενο του. Βαθιά επηρεασμένο από τον τρόπο γραφής του Πόε, το An old man on the road με έκανε να ριγήσω και να συγκινηθώ για το πόσο ταλέντο κρύβει ακόμα αυτός ο κόσμος!

 

14 σκέψεις σχετικά με το “Reading Challenge 2016

  1. Θα συμμετάσχω κι εγώ, αλλά σε πιο ελεύθερη φάση! Στην κατηγορία των 13 βέβαια γιατί θέλω να διαβάσω κι άλλα πράγματα φέτος! 😳
    Το κείμενο του φίλου θα μας ενδίεφερε πολύ να το διαβάσουμε! Ίσως τον πείσετε δεσποινίς Ιωάννα να το μοιρασθεί;

    Αρέσει σε 3 άτομα

    • Μα μην νομίζεις και εγώ και εγώ προσπαθώ να ταίριαξε τα βιβλία που ήδη έχω προμηθευτεί για φέτος με τις κατηγορίες! Του το είπα αλλά δεν με αφήνει, παρόλα αυτά μάλλον θα το δούμε τυπωμένο σύντομα οπότε θα έχετε την δυνατότητα να το διαβάσετε:)!!!

      Αρέσει σε 2 άτομα

  2. Α τέλεια κορίτσια, κι εγώ πήρα μέρος (ναι, για τις κατηγορίες χεχεχε, το παραδέχομαι) αλλά μόνο με 13 γιατί θέλω να διαβάσω κι άλλα πράγματα και δεν μπορώ τα «πρέπει» 🙂 Άρα θα τα λέμε! Θα ανεβάζω και ίνσταγκραμ ό,τι διαβάζω 🙂 Καλημέρες!!!

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.