Παρασκευή και 9

Παρασκευή, σήμερα, και από ότι φαίνεται είναι η μέρα των σειρών! Μόλις πριν από λίγο η Ελένη μας μίλησε για το Parenthood και μας ενθουσίασε. Έτσι κι εμείς με την σειρά μας θα σας συστήσουμε μία από τις αγαπημένες σειρές του τελευταίου έτους, το Inside No9.

Το σημερινό τιμώμενο Inside Νο9 είναι μια ανθολογία μαύρου χιούμορ βρετανικής παραγωγής. Εμπνευστές, δημιουργοί, σεναριογράφοι και βασικά πρόσωπα των ιστοριών είναι οι Reece Shearsmith και Steve Pemberton, τους οποίους μπορεί να έχετε ακουστά και από το ενδιαφέρον Psychoville. Η σειρά έχει ολοκληρώσει από το καλοκαίρι τον δεύτερο κύκλο της και ετοιμάζεται για τον τρίτο κάπου στα μέσα του 2016. Τα επεισόδια ανά κύκλο είναι έξι, ενώ το καθένα διαρκεί μισή ώρα. Όπως καταλαβαίνετε, σε ένα Σάββατο (αύριο πολύ πιθανόν!) έχει δει κανείς και τους δύο κύκλους και έχει ξεκινήσει και το Parentood της Ελένης!

Τι κοινό άραγε έχουν ένα καμαρίνι, ένα μεσοαστικό διαμέρισμα και μία μονοκατοικία γοτθικού στυλ; Μα φυσικά όλα βρίσκονται στον αριθμό εννιά! Η πλοκή σε κάθε επεισόδιο είναι αυτοτελής και με διαφορετικό καστ ηθοποιών. Αυτό όμως που κάνει το Νο9 διαφορετικό, είναι η επιλογή των θεμάτων του. Δεν διστάζει να ταξιδέψει στο χρόνο και να τοποθετήσει την ιστορία του στον Μεσαίωνα, να τσαλακώσει έναν έναν τους χαρακτήρες και να ακροβατήσει πάνω στα λεπτά όρια του επιτρεπτού και του ανεπίτρεπτου χιούμορ. Η σειρά έχει ένα μοναδικό τρόπο να πιάνει τον ακροατή από τους ώμους και να τον ταρακουνά, χωρίς υπερβολές και μισόλογα. Τέλος, ανήκει σε ένα πολλά υποσχόμενο νέο κύμα τηλεοπτική σύνθεσης και ελπίζω όσοι αγαπάτε τα παιχνίδια του μυαλού να της δώσετε μια ευκαιρία! Καλή θέαση!

15 σκέψεις σχετικά με το “Παρασκευή και 9

  1. Έχω δει επεισόδια και συμφωνώ απολύτως. Είναι μια σειρά με ιδιότυπο χιούμορ αλλά αξίζει να τη δεις. Λίγο ανατρεπτική, λίγο (πολύ) φευγάτη, με νοήματα, και όλα αυτά μόνο σε μισή ώρα για να προλαβαίνουμε και οι πιο πολυάσχολοι!

    Καλημέρα
    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com/

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.