Μπουκοβσκο-αναγνώσεις II

Και αφού καθυστέρησα την συνέχεια του αφιερώματος στον Μπουκόβσκι δύο μήνες, νομίζω ήρθε η ώρα να γράψω το δεύτερο μέρος. Αυτή τη φορά επέλεξα να διαβάσω τα δύο βιβλία από τις Σημειώσεις ενός πορνόγερου και η επιλογή μου δεν θα μπορούσε να είναι πιο πετυχημένη! Ουσιαστικά, πρόκειται για κείμενα που έγγραφε ο συγγραφέας στην εναλλακτική εφημερίδα του Los Angeles, Open City, και οι θεματολογία τους ποικίλει.

Το πρώτο βιβλίο, μόλις 150 σελίδων, αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της γραφής του Μπουκόβσκι. Γυναίκες, συγγραφείς και ένα κάρο περιπέτειες εξελίσσονται στο αμερικανικό έδαφος την δεκαετία του ’70.

Το δεύτερο βιβλίο, και αυτό καμωμένο με την ρεαλιστική σκοπιά του συγγραφέα του, είχε ένα δύο πολιτικά κείμενα. Μην φανταστείτε καμία ορθή πολιτική τοποθέτηση, απλά μερικές σκέψεις σκόρπιες γύρω από την πολιτική της εποχής. Κατά τα άλλα, είναι και αυτό βυθισμένο στο βαλτώδης βίο του Τσάρλς. Δυστυχώς, δεν μου άρεσε καθόλου η μετάφραση του δεύτερου μέρους, η οποία ήταν αισθητά διαφορετική από αυτή του πρώτου. Βρίσκω τουλάχιστον απαράδεκτο το γεγονός ότι δύο έργα με κοινές ρίζες είχαν διαφορετικούς μεταφραστές.

Για όσους ενδιαφέρονται να αγοράσουν κάποιο από αυτά τα βιβλία ή κάποιο άλλο του Μπουκόβσκι, να σας πληροφορήσω ότι η Πολιτεία έχει κάποια έργα του σε πολύ χαμηλές τιμές (σχεδόν μισοτιμής)! Καλό μας βράδυ και καλές αναγνώσεις!

Advertisements

8 thoughts on “Μπουκοβσκο-αναγνώσεις II

  1. Πολύ όμορφο κείμενα και πολύ χρήσιμη η τελευταία πληροφορία που μας δίνεις σχετικά με τα βιβλία του στην πολιτεία. Θέλω να αρχίσω να διαβάζω βιβλία του μιας και δεν το έχω κάνει μέχρι τώρα, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω με ποιο να ξεκινήσω. Εσύ ποιο θα μου πρότεινες;

    Μου αρέσει!

    • Καλησπέρα! Αν διάβαζα τώρα κάποιο βιβλίο του Τσαρλς για πρώτη φορά, αυτό θα ήταν το τοστ ζαμπόν! Εγώ ήμουν μάλιστα δίπλα τυχερή και το είχα διαβάσει στην πρώτη του έκδοση, σε παλιό σκληρό χαρτί! Ο Μπουκόφσκι είναι πολυγραφότατος, αλλά δεν είναι όλα αξια της φήμης του συγγραφέα.

      Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s