Αθεράπευτη Ανθρωπότητα

  Σειρές εποχής υπάρχουν πολλές, όπως και ιατρικές σειρές. Τι γίνεται όμως όταν αυτά τα δύο είδη συνδυάζονται κάτω από τις οδηγίες του Στίβεν Σόντερμπεργκ; Σωστά, γεννιέται το The Knick, μια σειρά για τον κόσμο της Ιατρικής στις αρχές του 20ου αιώνα, όταν τίποτα δεν ήταν όπως το ξέρουμε!

Ο Δρ. Θάκερι, ένα λαμπρό μυαλό παγιδευμένο μέσα στις νεφέλες των ναρκωτικών και των εφήμερων ερωτικών εμπειριών, στέκεται έξω από το νοσοκομείο του Knickerbocker. Άλλη μια δύσκολη μέρα ξεκινά, μετρώντας από την αρχή τους άτυχους πάνω στο χειρουργικό τραπέζι. Μαζί του, γιατροί και νοσοκόμοι προσπαθούν να ισορροπήσουν τον αγώνα μεταξύ ζωής και θανάτου. Ταυτόχρονα, η επιστήμη περπατά γοργά προς τις πιο ένδοξες ανακαλύψεις της. Νέα φάρμακα, μηχανήματα που υπόσχονται να φωτογραφίσουν κάτω από το δέρμα σου και ένας ολόκληρος θαυμαστός καινούργιος κόσμος που εισβάλει κατευθείαν από την Ευρώπη στην ρημαγμένη-ακόμα Αμερική. Μαζί με την επιστήμη προχωρά και η ζωή στο νοσοκομείο. Ιστορίες έρωτα, θαυμασμού, ζήλιες και κακίας διαδραματίζονται δίπλα από τις αίθουσες ανάπαυσης των ασθενών. Αυτό είναι το The Knick, το προσωπικό του και οι ασθενείς του!

Τι κάνει όμως αυτή την σειρά τόσο μοναδική, ώστε να της χαρίσει τον τίτλο της πιο πετυχημένης του 2014; Σίγουρα, η σκηνοθετική ματιά του Σόντερμπεργκ έχει βάλει το λιθαράκι της. Επιπλέον, η είδηση της απόφασης του σκηνοθέτη να «χωρίσει» μια για πάντα από τον κινηματογράφο, έφερε και αυτή ένα μεγάλο κύμα τηλεθέασης στην πρώτη του τηλεοπτική απόπειρα. Παρόλα αυτά, οι περισσότεροι στέκονται στην εξωπραγματική ερμηνεία του Κλάιβ Όουεν. Σαν χαρακτήρας του έργου έχει πολλά κοινά με τον σημερινό Χάουζ, έχει όμως ένα σύμμαχο που ο σύγχρονος τηλεοπτικός γιατρός δεν διαθέτει, την εποχή. Η σειρά επικεντρώνει ένα μεγάλο μέρος της στην ιατρική καθαυτή του τότε κόσμου. Βλέπουμε σκηνές σκληρές που όμως κάπου στο βάθος, το ξέρουμε, ήταν αληθινές. Όλος αυτός ο ανθρώπινος πόνος, το αίμα και ο αγώνας ήταν πραγματικότητα για τον άνθρωπο του περασμένου αιώνα.

Τα επεισόδια είναι λίγα και ο χρόνος μέχρι τις 16 του μηνός, όπου ξεκινάει η νέα σεζόν, αρκετός. Ελπίζω όσοι δεν έχουν δει μέχρι τώρα την σειρά να της δώσουν μια ευκαιρία, γιατί πραγματικά αξίζει!

9 thoughts on “Αθεράπευτη Ανθρωπότητα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s